Cele mai lungi fluvii din lume


Cele mai lungi fluvii din lume sunt fascinante în dimensiunile lor și joacă un rol crucial în echilibrul ecologic și în viața oamenilor de-a lungul malurilor lor. Iată o listă cu cele mai lungi fluvii din lume, începând cu cea mai lungă:

  1. Nilul - Considerat cel mai lung fluviu din lume, Nilul se întinde pe o lungime de aproximativ 6.650 de kilometri. Este sursa de viață pentru milioane de oameni din Egipt, Sudan, Etiopia și alte țări din Africa de Nord-Est și de Est.
  2. Amazonul - Amazonul este cel mai mare fluviu din lume în ceea ce privește volumul de apă și se întinde pe aproximativ 6.400 de kilometri. Este situat în America de Sud și traversează țări precum Brazilia, Peru, Bolivia, Venezuela și Columbia. Este cunoscut pentru biodiversitatea sa incredibilă și importanța sa ecologică.
  3. Yangtze - Yangtze este cel mai lung fluviu din Asia și al treilea ca lungime din lume, întinzându-se pe aproximativ 6.300 de kilometri. Este cunoscut pentru importanța sa economică și culturală și este sursa de apă pentru milioane de oameni din China.
  4. Mississippi - Missouri - Această combinație a fluviilor Mississippi și Missouri formează cel mai lung sistem fluviat din America de Nord, cu o lungime totală de aproximativ 6.275 de kilometri. Este important pentru transportul fluvial și agricultura din regiune.
  5. Yenisei - Angara - Selenga - Acest sistem fluviat din Siberia, Rusia, se întinde pe aproximativ 5.539 de kilometri. Este sursa de apă pentru mai multe orașe importante din Siberia și alimentează o serie de hidrocentrale.
  6. Huang He (Râul Galben) - Acest fluviu din China, cu o lungime de aproximativ 5.464 de kilometri, este cunoscut pentru sedimentele sale care îi conferă culoarea galbenă și pentru rolul său istoric în dezvoltarea civilizației chineze.
  7. Ob - Irtysh - Această combinație a fluviilor Ob și Irtysh formează un sistem fluviat important din Siberia de Vest, Rusia, cu o lungime totală de aproximativ 5.410 de kilometri. Este important pentru transportul fluvial și industria extractivă din regiune.

Aceste fluvii nu numai că furnizează apă dulce și resurse vitale pentru milioane de oameni din întreaga lume, dar și susțin biodiversitatea și ecosistemele unice în care se află.

19 comentarii:

Anonim spunea...

trebuiai mai multe fluvii(adik pe toate)

Anonim spunea...

am nevoie de mai multe detalii despre rauri. macar cateva randuri!

Anonim spunea...

tre4buiau mai multe fluvii imi treb mai multe

Anonim spunea...

trebuie mai multe fluvi importante

Anonim spunea...

mai molte

vla2d spunea...

anonimule, la ce-ţi trebuie ţie mai multe "fluvi" că oricum eşti analfabet

Anonim spunea...

Sunt in clasa a 5-a si mi s-a cerut sa scriu cele mai lungi 5 fluvii ale lumii.aCEST sItE mI-A fOsT cHiAr De AjUtOr!!!Ms cElOr CaRe Au fAcUt SiTe-uL!!!!


sUcCeS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



cE@u!!!!!

Anonim spunea...

mie imi place cel mai mult fluviul din africa

Anonim spunea...

Sunt in cls a V-a si ne-a cerut sa scriem cat mai multe. In acest site mai degraba gasesti pentru "cat mai putine"! Scrieti mai multe, macar 15!!!

Anonim spunea...

mai de parca nu v-ati putea uita si pe o harta si sa comparati fluviile. hai serios! :)) =))

Anonim spunea...

sunt folositoare si cele cateva fluvii ! asa ca mai bine ziceti mersi ca s-a gandit cineva sa le scrie si pe astea!


Succes!

Anonim spunea...

Sunteti prosti!Trebuia sa le scrieti pe toate (adica sa ...)

Maria spunea...

E ok site-ul. Nu înţeleg de ce trebuie trebuie mai multe fluvii. De exemplu, eu sunt în clasa a5-a şi-mi trebuiau doar 5 fluvii. :)

Anonim spunea...

Oameni buni , ar trebui sa il multumiti celui care lea scris pe acestea. Incercati sa va multumiti cu ce aveti ! Ce oameni...

Anonim spunea...

Doamneeee , sunteti creti , multumiti-va doamne fereste cu ce aveti !!!!!! Cretinilor

Anonim spunea...

感谢您这个网站即使存在,愚蠢!

Anonim spunea...

fluvi din europa

Anonim spunea...

sunt bune fluviile. dece va trebuie mai multe

Anonim spunea...

sunt bune.

Frankfurt

Frankfurt , cunoscut și sub numele de Frankfurt pe Main, este un oraș vibrant situat în inima Germaniei, cu o istorie bogată, o arhitectură ...