Marea Moarta

In aceasta seara vom vizita intinderea de apa sarata ce se afla la cea mai mica altitudine din lume, loc care inaintea se numea Marea de Sare sau Marea de asflat, este vorba despre Marea Moartă.
Marea moarta este de fapt un lac interior fara iesire la mare, singurul rau care o alimenteaza este raul Iordan, ce are cea mai sarata apa din lume avand intre 285 g si 325 g de sare in litrul de apa, in general apa de mare are cam 35g de sare in litrul de apa... din aceasta cauza nici un peste nu poate trăii in ea.
Aflată la 396 de metrii sub nivelul marii, marea este situata in mijlocul desertului Iudeea la extremitatea vaii Iordanului. Pe alocuri, apele Marii Moarte au o adncime de circa 400 de metrii, aici fundul ei aflandu-se la 794 metrii sub nivelul marii.Cu o lungime de aproximativ 80 de km si masurand 18 km in cel mai lat punct al sau, Marea Moarta este impartita in doua de peninsula El Lisan ("Limba"). Partea sudica are in medie 6 metrii, aici gasindu-se colaone de sare, pe cand partea nordica este mai adanca si mai mare.
Marea Moarta nu atrage turistii doar pentru baie (datorita conecntratiei mare de sare, corpul uman ramane mereu la suprafata), ci şi datorită conţinutului ei de alte minerale precum magneziul, bromul sau carbonatul de potasiu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aici e de mine ca-s paralel cu inotatul :P

Cele mai mari lacuri din Romania

România este cunoscută pentru peisajele sale naturale variate și bogate, iar lacurile fac parte din această diversitate fascinantă. De la la...