Alba Iulia

Alba Iulia este situat la vest de confluenta Ampoiului cu Muresul, pe teresale celui din urma, orasul Alba Iulia se suprapune unei regiuni locuite inca din era neolitica. Apoulon, asezare dacica localizata dupa opinia specialistilor fie pe inaltimea de la Piatra Craivii, la nord, fie chiar in vatra actualului oras, devine, sub stapanirea romana, Apulum. Nucleul orasului, ale carui incepaturi trebuie puse imediat dupa cucerirea Daciei de catre Traian (106 d.Hr.). Primind rangul de municipiu (Municipium Aurelium Apulensis) si de colonie (Colonia Aurelia Apulensis), asa numitul oras al aurului isi va pierde treptat rolul central pe care l-a avut o data cu parasirea provinciei de catre romani in anul 271 d.Hr.
In anul 2004, cetatea Alba Iulia a fost inclusa intr-unul dintre proiectele Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Obiectivul proiectului "Beautiful Romania" este sprijinirea procesului de reabilitare a patrimoniului cultural urban, necesar cu atat mai mult cu cat vestigiile arheologice nu inceteaza sa apara.

Niciun comentariu:

Frankfurt

Frankfurt , cunoscut și sub numele de Frankfurt pe Main, este un oraș vibrant situat în inima Germaniei, cu o istorie bogată, o arhitectură ...