Cele mai mari lacuri din lume

lacul baikal
Iată cele mai mari 10 lacuri din lume, măsurate în funcție de suprafața lor totală:

  1. Marea Caspică - Este cel mai mare lac din lume în funcție de suprafața sa, cu o suprafață de aproximativ 371.000 de kilometri pătrați. Este situată între Europa și Asia și este considerată de multe ori un lac sărat, deși are o salinitate mai mică decât a oceanelor.
  2. Marea Superior - Situat în America de Nord, între SUA și Canada, Lacul Superior este cel mai mare lac de apă dulce din lume în funcție de volum și este al doilea ca suprafață, cu aproximativ 82.000 de kilometri pătrați.
  3. Marea Victoria - Acest lac african, situat între Kenya, Tanzania și Uganda, este al treilea ca suprafață, cu aproximativ 68.870 de kilometri pătrați. Este cel mai mare lac de apă dulce din Africa și este important pentru biodiversitatea sa și comunitățile umane care trăiesc în jurul său.
  4. Lacul Huron - Lacul Huron, situat între Canada și SUA, este al patrulea ca suprafață, cu aproximativ 59.600 de kilometri pătrați. Este parte a sistemului lacustru Great Lakes din America de Nord.
  5. Lacul Michigan - Acest lac, situat între statele americane Illinois, Indiana, Michigan și Wisconsin, face parte și el din sistemul Great Lakes și este al cincilea ca suprafață, cu aproximativ 58.000 de kilometri pătrați.
  6. Lacul Tanganyika - Este cel mai lung și al doilea ca adâncime din lume, fiind situat în Africa de Est, între Tanzania, Republica Democrată Congo, Burundi și Zambia. Are o suprafață de aproximativ 32.600 de kilometri pătrați.
  7. Lacul Baikal - Acest lac, situat în Siberia, Rusia, este cel mai adânc și cel mai vechi lac din lume, având o vârstă estimată la peste 25 de milioane de ani. Are o suprafață de aproximativ 31.722 de kilometri pătrați.
  8. Marele Lac Ursu - Acest lac, situat între Canada și SUA, face parte din sistemul Great Lakes și este al optulea ca suprafață, cu aproximativ 31.500 de kilometri pătrați.
  9. Lacul Winnipeg - Acest lac canadian, situat în provincia Manitoba, este al nouălea ca suprafață, cu aproximativ 24.400 de kilometri pătrați.
  10. Lacul Erie - Face parte din sistemul Great Lakes și este situat între Canada și SUA. Este cel mai mic din sistemul Great Lakes și al zecelea ca suprafață, cu aproximativ 25.700 de kilometri pătrați.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Baikalul este format din apa dulce. Un important rezervor,cu o pondere de ~10% din totalul global de apa dulce

Anonim spunea...

bai frate nu puteau sa fie 10

Anonim spunea...

Mureati daca puneati 10

Anonim spunea...

Mersi pt lacuri.

Anonim spunea...

stiu al 10 -lea lac din lume este lacul razim romania si e mare . oarecum
este in delta si se poate pescui in el .
deci sa nu credeti ce am spus , ca-s postii
si atat pot sa spun de l.razim
nu stiu cum de iau numai 10 la geografie ... si...am ...luat...un...10 la geografie in data de 25 ian.2010 ora 10:37
............






i-am lasat pe toti gura casca
va-ti prins ???
sa nu scrieti parerile voatre aici
ati inteles ? ... ce sa mai spun asta e cel mai ... (am tusit) care la-m scris vreodata .
...

sa-l cititi cat mai repede .
si o da !!! DE CE NA-TI PUS 10 LACURI CA NU ERA GREU !


no-m fine ce sa mai spun ....


Salut !!!!! ....


este scut comentariul>>>

Anonim spunea...

Cei care au zis "de ce nu sunt 10 ?" probabil ca sunt studenti la geografie ,si la potentialul hidroclimatic au primit ca proiect sa gaseasca cele mai mari lacuri ,rauri ,ghetari ,gheizere ,etc :))

Sandru Alexandru spunea...

Bine ca nu ai pus mai multe ..
Baikal apa sarata ?
Nu mai zic ca bibliografie probabil e doar wikypedia.
Mai bine informeazate sau lasa...

Anonim spunea...

frate, nu ai pus si u informatii despre astea..:))))

Anonim spunea...

brvo ms mult

Anonim spunea...

Baycalul detine 20% din rezerva de apa DULCE(nicidecum nu este sarata) de pe glob!

Frankfurt

Frankfurt , cunoscut și sub numele de Frankfurt pe Main, este un oraș vibrant situat în inima Germaniei, cu o istorie bogată, o arhitectură ...