Cheile Taroko

Taiwan este unul dintre "Micii Dragoni" ai Asiei. Zona de nord-est a Taiwanului, impreuna cu cea mai mare parte a coastei rasaritene, este slab populata, in general putinii supravietuitori ai triburilor de aborigeni care traiau aici cu mii si mii de ani inainte de sosirea chinezilor. Zona este frecvent batuta de taifunuri si mult prea muntoasa si accidentata pentru a fi cultivata sau industrializata. Dar peisajul este unul extraordinar; un taram al lacurilor umbrite, al torentelor si al muntilor inalti, al padurilor dese si al prapastiilor pe care cresc trunchiuri de copaci bizar rasucite. Marinarii portughezi au numit locul, pe buna dreptate, "Insula Frumoasa".
Mii de ani i-au trebuit raului Liwu pentru a sapa cheile Taroko, dar in numai cinci ani omul a reusit sa-si croiasca drum prin falezele sale de marmura, o veritabila opera inginereasca supra numita "Curcubeul Taiwanului".

Niciun comentariu:

Frankfurt

Frankfurt , cunoscut și sub numele de Frankfurt pe Main, este un oraș vibrant situat în inima Germaniei, cu o istorie bogată, o arhitectură ...