Muntii Virunga

La granita a trei state est-africane (Uganda, Republica Democrata Congo si Rwanda) se inalta falnice piscurile Muntilor Virunga. Pe intregul lant muntos Virunga se afla 8 vulcani: 6 vulcani stinsi, iar 2 dintre ei ameninta tot timpul cu eruptii.
Scurgerile de lava din Muntii Virunga au contribuit la modelarea peisajului din zona. Masivele sunt situate pe ramura vestica a Marelui Rift African. Cu putin timp in urma, raurile din aceasta zona se indreptau spre Nil, dar se crede ca lava aruncata de vulcani a blocat albiile raurilor formand Lacul Kivu (considerat unul dintre cele mai frumose lacuri din Africa).
Padurile din Muntii Virunga sunt singurul loc in care mai traiesc gorilele de munte, o specie pe cale de disparitie, datorita competitiei pentru hrana cu turmele de ierbivore dar si din cazua braconierilor numarul gorilelor a scazut dramatic, de la 500 de gorile in anii '70 la aproximativ 250.

Niciun comentariu:

Frankfurt

Frankfurt , cunoscut și sub numele de Frankfurt pe Main, este un oraș vibrant situat în inima Germaniei, cu o istorie bogată, o arhitectură ...